De speerpunten van voorzitter Hof

Na de installatie van René Hof tijdens de jaarvergadering als voorzitter van de vereniging heeft de sympathieke Emmenaar op maandagavond zijn eerste bestuursvergadering voorgezeten. Hof heeft een aantal duidelijke speerpunten. Een kennismaking met de nieuwe voorzitter.

“Structuur aanbrengen.” Dat ziet Hof als zijn eerste en belangrijkste taak. “Zodat iedereen weet wat er gebeuren moet. Daar is de club erg bij gebaad. Dan kan HVC vooruit.”

Als vader van twee jeugdleden, uitkomend in fusieploegen HVC/DOS en DESH, maakte Hof vijf jaar geleden voor het eerst kennis met HVC. Zijn beeld van de vereniging en voornamelijk het dorp Barger-Compascuum is erg veranderd. “Ik heb er zelfs over nagedacht in het dorp te gaan wonen”, lacht Hof. “Maar mijn vrouw Ramona ziet dat niet zitten.”

Toegankelijkheid
De toegankelijkheid van de mensen heeft Hof erg getrokken. Vijf jaar later heeft hij de voorzittershamer van dorpeling Marlies Harms overgenomen. “Ook de jeugd vind ik een belangrijk speerpunt. Zo vind ik dat er een jeugdcommissie komen moet. Zo krijgen de jeugdleden de aandacht die ze verdienen en kan de Technische Commissie zich beter focussen op de technische zaken binnen HVC.”

“Zo vind ik dat er een jeugdcommissie komen moet”

Een kennismaking mondt snel uit in een oproep. Het kenmerkt de stijl van Hof. “Ik ben direct, maar mensen weten daardoor goed wat ze aan me hebben en wat er gebeuren moet. Ik draai er niet omheen”, legt de aanpakker uit. Tijdens de eerste bestuursvergadering, waar bestuursleden Hennie Hooiveld, Tessa Hilbrands, Joost Steenhuis en Rick Weggemans de nieuwe preses aandacht aanhoren, zijn de eerste stappen naar meer structuur gezet.

Sponsoring
Ook Jos Soppe kende maandagavond zijn vuurdoop als bestuurslid. De vader van jeugdleden Lisa en Roy gaat zich bezighouden met sponsoring. “Er valt op dat vlak nog veel winst te halen”, weet Soppe zeker. “HVC heeft een goede en gezonde uitstraling, online hebben we een groot bereik en met de promotie van heren 1 naar de landelijke tweede divisie zie ik mogelijkheden.”