Meer Nieuws

Dames zijn hoogvlieger Kwiek te slim af

By 21 november 2022 No Comments

De dames zijn in de eerste klasse op gelijke hoogte gekomen met hoogvlieger Kwiek door na rust de gasten uit Hoogeveen te slim af te zijn: 31-29.

In de eerste helft moest HVC in eigen huis een gaatje laten. Bij 12-15 voor Kwiek gingen beide teams in Emmer-Compascuum rusten.

Na de pauze hielp topscorer Judith de Ruyter (foto) de oranje-zwarten naast (18-18) en voor Kwiek (19-18). Daarna kon De Ruyter net als teamgenoot Annelies Smeets op mandekking van de bezoekers in het blauw-wit rekenen.

Hilbrands en Kip
Zo ontstond een vreemd schouwspel waar de dames via afstandsgoals van Tessa Hilbrands en Kelly Kip Kwiek voor bleef. Wat heet: HVC liep zelfs uit naar 28-22.

In de staart van de thuiswedstrijd van HVC kon Kwiek in de break-out nog even heel dichtbij komen, maar klonk voor de formatie van Nadine Wardenburg op tijd het verlossende eindsignaal. Vlak voor dat fluitje maakte invaldoelvrouw Esther van Dijk haar entree voor de ploeg uit Barger-Compascuum.

FHC op bezoek
De dames hebben het zevende en achtste punt van het seizoen binnen. HVC stijgt naar plaats vier op de ranglijst. Opponent Kwiek heeft ook acht punten, maar een beter doelsaldo. Aanstaande zondag komt de nummer acht op bezoek in De Klabbe: FHC uit het Friese Stiens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HVChandbal (@hvchandbal)

Leave a Reply