Meer Nieuws

Dames scoren 26 keer, C’s halen uit en walk-over DESH B2

By 1 oktober 2018 No Comments

De dames hebben in de eerste speelronde in de eerste klasse niet weten te winnen in Klazienaveen. De jeugd boekte wel een hoop successen.

Zaterdagavond ging de formatie van Nanno de Vries, die zijn debuut maakte als coach van HVC, ten onder tegen Actief Klazienaveen. HVC scoorde 26 keer, maar kreeg 30 goals tegen. Judith de Ruyter was op schot. Dit weekend kunnen de oranjehemden zich in eigen huis revancheren tegen Unitas.

Uithalen
Ook de dames B en C’s namen het op tegen Actief. De B’s van Marlies Harms deelden de punten met de thuisploeg (8-8). De C-jeugd haalde uit. De formatie van RenĂ© Kuiper en Hennie Heijne boekte een 7-23 zege op de streekgenoot in het blauw-wit.

Lees ook: Uitstekende start heren 1 in Zwartemeer, debuut Schuler

Dit weekend kwamen beide ploegen van DESH voor het eerst in een officieel duel binnen de lijnen. Het tweede team, uitkomend in de regio, maakte korte metten met Jupiter’76. De jongemannen van Gerda Lambers waren in Barger-Oosterveld met 33-15 veel te sterk voor de Friezen. Het publiek werd vermaakt.

Landelijke jeugddivisie
Het landelijke team reisde zondagochtend af naar Pijnacker. In Zuid-Holland maakte de fusieploeg het debuut in de landelijke jeugddivisie. Er werd nipt verloren door de ploeg waar HVC’ers Roy Soppe, Calvin Zonnevijlle en dorpeling Martijn Wielage meespeelden. Oliveo trok bij 21-20 aan het langste eind.

Overige uitslagen:
DOS/HVC D1 – SVBO D1 7-26