Meer Nieuws

Dames in het naseizoen: Ploeteren en pret

De dames hebben het seizoen, na de uitbraak van het coronavirus en de verplichte pauze, met veel enthousiasme hervat. Twee keer per week neemt hoofdtrainer Mario Raterink de hoofdmacht onder handen.

Iedere woensdag- en vrijdagavond meldden een hoop dames zich op het buitencomplex in Barger-Compascuum. Met een lach begroet Raterink, die heeft verlengd bij HVC, de selectie.

Sinds de F-jeugd
Het damesteam van HVC bestaat uit veel dorpelingen. Spelers als Linda Vieveen, Anouk Heijnen en Judith de Ruyter spelen al sinds de F-jeugd in het oranje van de Compascuumse ploeg. Ook Zwartemeerse vriendinnen Maaike Jonker en Josephine Tappel zijn lid van de vereniging.

Wekelijks werken de dames in het eerste deel van de buitentraining een conditie- en krachtparcours af op het geasfalteerde veldje in het dorp. Explosieve sprint- en voetenwerkoefeningen worden afgewisseld met een krachtcircuit. Daarna gaat het vlaggenschip met veel plezier het zand op.

Versterkingen
Het afgelopen seizoen speelden de oranjehemden zich veilig in de eerste klasse: de hoogste afdelingsklasse van het Noorden. Raterink heeft al laten weten na de zomer meer punten te willen pakken. De hoofdtrainer krijgt de beschikking over een volledige selectie. Raterink loert nog op versterkingen.

Foto: Marchel Frome