Skip to main content

De damesselectie heeft gisterenmiddag drie punten uit Hoogeveen meegenomen. In de slotfase moest dames 1 toch een puntje aan thuisploeg Kwiek afstaan: 26-26.

Bij 19-14 leek de hoofdmacht van HVC op weg naar zege vijf van het seizoen. In de slotfase kwam Kwiek, concurrent op de ranglijst, op gelijke hoogte.

Trainer/coach Nadine Wardenburg baalde van de remise, maar zag ook aanknopingspunten: “Tessa Hilbrands (foto) vond ik aanvallend goed en in de verdediging waren Marloes Kranendonk en Judith de Ruyter zeer nuttig. Esther van Dijk heeft bij afwezigheid van Esmee Kuiper en Inge Maatje een uur gekeept.”

Tegen Kwiek 1 zat ook Nikki Suelmann voor het eerst bij dames 1 op de bank. Eerder zegevierde de nieuweling met het tweede. Dames 2 versloeg aan het begin van de zondagmiddag Kwiek 2 met 22-31. De ploeg van dorpelingen Marlies Harms en Albert Hilbrands staat na een stroeve competitiestart al op vijf punten.

Idema terug?
Met een thuisronde in aantocht hoopt hoofdtrainer Wardenburg dat doelvrouw Britt Idema langzaam weer wat mag doen, want het zit HVC binnen het keeperscorps niet mee. Het kan zo maar eens zijn dat de multi-inzetbare Van Dijk het kalenderjaar bij de oranje-zwarten uitkeept.

Lees ook: Heren 1 wint voor het eerst in Almere

Foto: Hans Khoe

Leave a Reply