Meer Nieuws

Bronzen plak voor heren op NK

De heren hebben op het NK Beach Handball een podiumplaats gepakt. De Compascuumse formatie eindigde achter grootmachten Hiekka Hauskaa en Camelot op de derde plaats.

In poule B greep HVC na drie winstpartijen de groepswinst. Op zondagochtend was Achilles Apeldoorn in de kwartfinale met 2-0 de klos.

Bij de laatste vier troffen de oranjehemden Camelot. De Noord-Brabanders zijn meervoudig landskampioen en actief op de European Beach Tour. In de halve finale kende HVC een kickstart.

Luid applaus
Onder toeziend oog van het HVC-legioen overtuigden de heren in de eerste set. In de slotseconde keerde dorpeling Rick Weggemans, gesteund door dekkingsspecialisten Joost Steenhuis, Dennis Vesters en Robin Hartmann, een beslissende inzet van Camelot. Na de pauze zakte HVC verder weg, waarna de opponent gelijkmaakte.

In de shoot-outs zette Calvin van der Scheer HVC op voorsprong. In het vervolg liet Camelot haar klasse zien. Zo moest de brigade van Annelies Smeets genoegen nemen met de troostfinale. HVC verliet onder luid applaus het veld.

Uitbundig
In de strijd om het brons troffen de Compascuumers HVA. Linkspoot Sander Greevink hielp HVC met vliegers en pirouettes aan de eerste set. In de tweede set maakten de Arnhemmers gelijk. In de shoot-outs verrichte Yannick Meijeringh in overtime een beslissende stop, waarna het HVC-legioen voor een laatste keer zich uitbundig liet horen.

Zo evenaart de herenploeg de beste prestatie van twee jaar geleden. HVC heeft in Biddinghuizen veel complimenten mogen ontvangen. Zowel voor het spel als de supporters.

Foto: Jasper Steenhuis